KERST VIER JE LOKAAL

De aanbieders van de Bildtse Smaakroete presenteren met trots dit kerstmenu. We hebben een selectie van streekproducten waar je een kerstwaardig menu thuis mee bereid!

Afhalen per 19 december op Oudebildtdijk 487, Sint Annaparochie. (klik hier voor de routebeschrijving)

Amuse

Vier wild bitterballen van de gans
Ambachtelijk gemaakt.
The Friezinn

Voorgerecht

Okonomiyaki – Hartige Bildtse groente pannenkoekjes (Japanse Stijl)
Bildts Genot, De Vrouwbuurtstermolen

Hoofdgerecht

Gerookte ganzenborst met perenchutney, Tricolore oven geroosterde aardappelen & stamppotje anders met Bataat (zoete aardappel) Bildtse Rode kool.
Bildts Genot, The Friezinn

Nagerecht

(kleine porties)
* Griesmeelpuddinkje
De Vrouwbuurtstermolen
* Kaasplankje met perenchutney
D’Ouwe Sylster en De Groot
* Yoghurt met bosvruchten
D’Ouwe Sylster

Wijnadvies
Bij het Bildtse Kerstmenu heeft vinologe Ella Klatte (van de Oudebildtdijk!) een wijnadvies gegeven.
 
We delen deze graag met je!
 
Voorgerecht
Bij de groente pannenkoekjes zou ik wit doen, wel fris wit, zonder hourijping en niet al te hoog in z’n zuren, ik denk aan een Grüner Veltliner uit Oostenrijk of een Grauburgunder uit Duitsland of een Pinot Grigio uit Italië. 
 
Hoofdgerecht
Bij het hoofdgerecht ga ik naar een volle rode, iets uit het Zuiden van de Rhône, wil je heel chic doen is een Gigondas fijn maar een gewone Côtes du Rhône is ook prima, een zwoele Primitivo uit Puglia is ook lekker erbij of anders een Malbec uit Argentinië. 
 
Nagerecht
Bij het kaasplankje zou ik de rode doordrinken en bij de zoete hapjes wil ik wel een Moscato d’Ast, lichtzoet, laag in alcohol en met een piepklein bubbeltje er in, een lichtzoete Prosecco kan natuurlijk ook.
 
Bon appetit! Ella
www.elladivino.nl

AFHAAL MOMENTEN

zaterdag 19 december
maandag 21 december
dinsdag 22 december
woensdag 23 december
donderdag 24 december

KOSTEN & AFREKENEN

We hebben een menu voor 2 personen en 4 personen

2 PERSONEN € 35

4 PERSONEN € 50

De meeste producten zijn langer houdbaar. Andere zijn vers en worden gekoeld of bevroren mee gegeven. Bij het menu zit een uitgebreide beschrijving hoe het thuis klaar te maken is.

 

Pinnen is mogelijk op locatie.

Reserveer alvast hier!