ONZE HERBERG IS BORDSPELVRIENDELIJK!

Maak kennis met onze bordspelbibliotheek en/ of schuif eens aan op één van onze bordspelavonden! Een groep van ongeveer 15-20 personen komt iedere 14 dagen op een woensdagavond bijeen van 19:30-22:00 uur. En neemt ook eigen spellen mee.

Leuk om jouw spel eens met anderen te spelen! Of juist om nieuwe spelletjes te leren ontdekken.

Over de Bordspelbibliotheek:

  • Gratis lenen
  • Grote tafels
  • Meestal nieuwe spellen!
  • Voor alle leeftijden, maar vaak: 12+ (denk aan de verhalenspellen met strategie en een eigen thema)
  • Vragen? Stel ze aan de barmedewerkers!

En bekijk onze lijst met spellen uit de bordspelbibliotheek hier onder!

BORDSPELAVONDEN

πŸ•¦: 19:30 uur – 22:00 uur
πŸ’Ά: geen entreeprijs o.i.d.
πŸ₯ƒ: Bar is open, met o.a. vaste drankjesronden (zodat we niet te veel storen)
πŸ“₯: Er is een Whatsappgroep met alle geΓ―nteresseerden. Haak aan via de onderstaande Qr-code! Of laat een reactie achter.
🚩: Waddenherberg The Friezinn

JA DIT LIJKT MIJ LEUK!

Interesse Bordspelavond
Op welk mail adres kan ik je bereiken?

BIBLIOTHEEK THE FRIEZINN

We lenen de spellen gratis uit. Er zijn een paar belangrijke aandachtspunten bij het uitlenen: 1) Kinderen onder de 12 spelen onder toezicht van de ouders 2) Geen vette handen 3) Alles wat in de doos zat, moet na afloop weer precies zo terug gestopt worden. Veel speel plezier!

UITLEG

De steenrijke, maar helaas wat verstrooide farao Ramses II heeft tijdens zijn leven onmetelijke rijkdommen vergaard en in zijn piramides verstopt. Maar helaas is Ramses het overzicht kwijt en weet hij niet meer waar hij wat verstopt heeft. Maar gelukkig zijn jullie er om hem te helpen alles terug te vinden! ⏰ 30 minuten πŸ§‘πŸΌβ€πŸ€β€πŸ§‘πŸΌ 1-5 spelers πŸ“– handleiding

UITLEG

In Ticket to Ride verzamel je kaarten met verschillende types treinwagons, waarmee je treinroutes tussen steden in Noord-Amerika kunt claimen. Hoe langer de routes, hoe meer punten het oplevert. Daarnaast win je punten door bestemmingskaarten te volbrengen, waarbij twee verafgelegen steden met elkaar verbonden moeten worden. ⏰ 60 minuten πŸ§‘πŸΌβ€πŸ€β€πŸ§‘πŸΌ 2-5 spelers πŸ“– handleiding

UITLEG

Dit is een tactisch bordspel waar een vleugje van geluk een groot verschil kan maken. Gebruik jij de struikrover om je medespelers te benadelen of zorg je er voor dat andere spelers afhankelijk zijn van jouw grondstoffen? Het maakt niet uit hoe je dit bordspel speelt, de speler die als eerste 10 punten heeft wint!. ⏰ 75 minuten πŸ§‘πŸΌβ€πŸ€β€πŸ§‘πŸΌ 3-4 spelers πŸ“– handleiding

UITLEG

Werk als detectiveteam samen om Jack the Ripper, de gevaarlijkste seriemoordenaar aller tijden, te vinden en te arresteren. Achtervolg na elke moord Jack, die op tijd naar zijn schuilplaats probeert terug te keren. Overleggen is vereist, maar de speler die Jack speelt, zit erbij en krijgt zo alle plannen en informatie mee. ⏰ 90 minuten πŸ§‘πŸΌβ€πŸ€β€πŸ§‘πŸΌ 2-6 spelers πŸ“– handleiding

UITLEG

In dit avontuurlijke spel Wie is de mol krijgen jij en je medespelers de opdracht een geheim op te lossen. Alleen door goed samenwerken en elkaar te vertrouwen kun je hier in slagen. Dat lukt niet zomaar want iemand is de Mol en probeert het spel te saboteren.Β Als de Mol daarin slaagt is het spel verloren, dus ontmasker de Mol voordat het te laat is!

. ⏰ 45 minuten πŸ§‘πŸΌβ€πŸ€β€πŸ§‘πŸΌ 3-6 spelers πŸ“– handleiding

UITLEG

Probeer in een avontuurlijke race detective Fix te slim af te zijn. Je mag gebruik maken van verschillende vervoersmiddelen: koets, stoomschip, trein of zelfs per olifant. Wie als eerst in Londen is wint de wedstrijd.

. ⏰ 50-70 minuten πŸ§‘πŸΌβ€πŸ€β€πŸ§‘πŸΌ 3-6 spelers πŸ“– handleiding

UITLEG

Maak, deze puzzel van 1000 stukjes en ontdek de verborgen aanwijzingen rondom de moord. Ontrafel, het mysterie door de aanwijzingen uit het verhaal en de puzzel met elkaar te combineren….. Zaak gesloten!!

. ⏰ 120 minuten πŸ§‘πŸΌβ€πŸ€β€πŸ§‘πŸΌ 1-X spelers πŸ“– handleiding

UITLEG

CoΓΆperatief bordspel gebaseerd op de bestseller “In de Ban van de Ring”. Neem het ook in deze nieuwe versie gezamenlijk op tegen Sauron, die door het spelsysteem wordt gestuurd. Slagen jullie erin om Midden Aarde te redden?

. ⏰ 60+ minuten πŸ§‘πŸΌβ€πŸ€β€πŸ§‘πŸΌ 2-5 spelers πŸ“– handleiding

UITLEG

Telkens veranderen de gangen; het lijkt wel of het spookt. De schat lag net nog daar! Dit doolhof lijkt wel betoverd. Wie weet ondanks die betovering toch de geheimzinnige voorwerpen en schatten te vinden? Een geestig spel vol verrassingen.

. ⏰ 30 minuten πŸ§‘πŸΌβ€πŸ€β€πŸ§‘πŸΌ 2-4 spelers πŸ“– handleiding

UITLEG

Scotland Yard Master speelt zich af in de stad Londen waar je doorheen gaat om Mister X te pakken te krijgen.

. ⏰ 45 minuten πŸ§‘πŸΌβ€πŸ€β€πŸ§‘πŸΌ 2-4 spelers πŸ“– handleiding

UITLEG

Bouw dorpen op het bekende tropische eiland. Verplaats je over HawaΓ― om bepaalde acties uit te voeren en verschillende hutten en benodigdheden voor jouw dorpen te bemachtigen. Verzamel vruchten, koop boten en vermaak de bevolking met buikdanseressen.

. ⏰ 60-90 minuten πŸ§‘πŸΌβ€πŸ€β€πŸ§‘πŸΌ 2-5 spelers πŸ“– handleiding

UITLEG

Uitdagend spel voor ontdekkers! In dit tactische spel probeer je zo snel mogelijk op het scorespoor vooruit te racen om zo als eerste de bijbehorende voordelen te genieten. Je vertegenwoordigt daarbij een land, zoals Portugal, Engeland of Nederland, en schaft schepen aan, die je aan 4 verschillende acties kunt toekennen.

.⏰ 60-90 minuten πŸ§‘πŸΌβ€πŸ€β€πŸ§‘πŸΌ 2-4 spelers πŸ“– handleiding ENG

UITLEG

Β In Australia vliegen de spelers met hun vliegtuigjes over het Australische continent, laten her en der rangers achter en proberen aldus de meeste winstpunten te verzamelen.

.⏰ 90 minuten πŸ§‘πŸΌβ€πŸ€β€πŸ§‘πŸΌ 2-5 spelers πŸ“– handleiding

UITLEG

Incognito is een uniek spel van spionage en bedrog voor drie of vier spelers die de rol aannemen van geheim agenten tijdens een Venetiaans Carnaval, die hen in staat stelt om maskers te dragen als ze op zoek gaan naar geheime informatie van de stad.

.⏰ 60 minuten πŸ§‘πŸΌβ€πŸ€β€πŸ§‘πŸΌ 2-4 spelers πŸ“– handleiding

UITLEG

El Grande is een strategisch en tactisch bordspel, dat zich richt op de militaire en vooral de politieke twisten tussen de hoge adel in het middeleeuwse Spanje. De spelers kruipen in de rol van een “Grande” (een provinciale heerser) en proberen gedurende negen spelronden via hun “caballero’s” (speelstukken) hun invloed in Spanje te vergroten.

.⏰ 90 minuten πŸ§‘πŸΌβ€πŸ€β€πŸ§‘πŸΌ 2-5 spelers πŸ“– handleiding

UITLEG

Zes elfen reizen door een fantasieland vol woestijnen, bossen en bergen. Ze kunnen gebruik maken van onder andere draken, trollenkarren, toverwolken en eenhoorns om zo veel mogelijk steden aan te doen.

.⏰ 60 minuten πŸ§‘πŸΌβ€πŸ€β€πŸ§‘πŸΌ 2-6 spelers πŸ“– handleiding

UITLEG

Slag in de rondte is een spannend bordspel waarbij jong en oud , zeiler en niet-zeiler op een eenvoudige manier kennis maken met het zeilen op de Waddenzee. Een spel waar de vaargeulen en zandbanken van de Waddenzee het speelterrein zijn van kleurige zeilbootjes die een waanzinnige wedstrijd varen.

.⏰ 30 minuten πŸ§‘πŸΌβ€πŸ€β€πŸ§‘πŸΌ 2-5 spelers πŸ“– handleiding

UITLEG

Speel samen met een andere speler een complete veldslag na en probeer de vlag van de tegenstander te veroveren. Stratego is zoals de naam al doet vermoeden een strategisch spel maar ook een goed portie bluffen en een snufje geluk komen van pas in dit spel.

.⏰ 45 minuten πŸ§‘πŸΌβ€πŸ€β€πŸ§‘πŸΌ 2 spelers πŸ“– handleiding