We zijn een plek als géén ander. En onze visie op horeca is totaal anders. Daarom hebben we wat uit te leggen: De 10 van The Friezinn!

1. GELIJKWAARDIG

Bij ons is de klant geen koning, maar een gast. Waar onze gastheer of gastvrouw een gastvrije relatie mee op mag bouwen. Voor een kort moment maar hopelijk voor herhaling vatbaar! Vanuit gelijkwaardigheid. Iedereen is uniek en dus niet hetzelfde, maar wel allemaal even waardevol!

2. VREDE

In de kern is een herberg een plek van vrede; waar geen nare competitie of strijd is. Een plek waar je jezelf mag zijn: je hoeft niet te lijken op een ander. Bij The Friezinn gaan we graag ongedwongen met elkaar om. Dus de gast kan ook (on)gelijk hebben, en ja, het personeel kan óók (on)gelijk hebben.

3. ANDERS

We zijn niet als iedereen en daar doen we iedere dag ons best voor. Zo hebben we geen frikandel of spareribs op het menu. En draagt ons personeel hun eigen kleding, maar toch herkenbaar. Honden en modderpoten zijn beide welkom. O ja, we hebben ook geen dame blanche als toetje te koop!

4. LOKAAL BOVEN BIO

We denken en doen veel biologisch, van wijn tot bier, van brood tot vlees. Toch staat dit bijna nergens. Dit omdat dat het logisch is dat je zoveel mogelijk biologisch en met eerlijke producten werkt. Toch is voor ons lokaal inkopen het belangrijkste: waarom biologische groenten uit een ander continent invliegen als je het product ook om de hoek kan halen? Met name bij de vele tuinders en boeren op ‘t Bildt.

5. WADDENZEE WERELDERFGOED

Sinds 2021 is The Friezinn officieel ambassadeur van het werelderfgoed De Waddenzee. Op de menukaart, met onze activiteiten en in de communicatie houden we rekening met de bijzonderheid van de zee. Om die te beschermen en tegelijk de schoonheid ervan te delen.

6. WE ❤️ BOEREN, VISSERS EN JAGERS

Wist je dat er tegenwoordig zoete aardappelen, groene asperges en pastinaken groeien in de buurt van de Westhoek? (Jonge) boeren experimenteren met de biodiversiteit en wij omarmen dat. We kiezen in een polarisende tijd voor positieve en praktische initiatieven, waarbij voor ons het glas halfvol is. Te veel (uitheemse) ganzen en oesters in Fryslân? We zetten ze op het menu! Met dank aan lokale leveranciers.

7. RELAX

Het leven is kort, maar niet zo kort dat alles per se in 10 seconden op je tafel moet staan. Onze keuken maakt van alles met de hand. Elke keer opnieuw. We kiezen voor kwaliteit boven snelheid. Daarom duurt het soms iets langer. Take it easy. En: Good vibes only!

8. SEIZOENSGEBONDEN, DUS VEEL GROENTEN

In de Westhoek zit het jaargetijde je altijd dicht op de huid. Wind, zon, schapen op de dijk of trekkers op de Ouwedyk: we weten iedere dag heel goed wélk seizoen het is. Onze keuken laat zich hierdoor inspireren. Daardoor werken we graag met lokale groenten, net van het land. En zo vind je in de bar de bijpassende seizoensbieren!

9. GEEN SCHREEUWENDE LOGO’S

Reclame is overal en dat maakt onrustig, dus word je bij ons niet bekogeld met overvloedige merknamen. We willen rust uitstralen. Daar horen geen aandacht vragende parasols, vlaggen of lichtbakken bij. We beperken ons tot het eigene van The Friezinn.

10. MEERTALIG

We spelen maar wat graag met de diversiteit van de talen rond de Waddenherberg. Bildts, Frysk, Nederlands of Engels…we passen het toe. Vaak met humor! Want daar hebben we zinn inn.