DINER VAN 17:30-21:00 UUR
Met veel trots presenteren we ons zomermenu! Ook op deze kaart hebben we veel lokaal ingekochte ingrediënten die we in eigen keuken verwerken. Maar altijd met een ‘The Friezinn’ aanpak gepresenteerd!



Met veel trots presenteren we ons zomermenu! Ook op deze kaart hebben we veel lokaal ingekochte ingrediënten die we in eigen keuken verwerken. Maar altijd met een ‘The Friezinn’ aanpak gepresenteerd!
let op: diner is van donderdag t/m zondag, vanaf 17:30 uur. De keuken sluit om 21:00 uur.
Alle soepen worden geserveerd met getoast brood en boter.
-Seumerwille vega € 7,50
Onze tomatensoep. Met de biologische blauwschimmelkaas Bleu de Wolvega.
✍️ Eilân yn ‘e fierte vega/ vegan € 8 ,50
Wortel, gember en curry olie. En kokos!
– Amelander Mosterdsoep € 8,50
Huisgemaakte soep met pure mosterd van Ameland. Met spekjes óf zalm!
– Bildts Aigene Sop € 7,50
Huisgerookte makreel met gegrilde watermeloen en zoetzure komkommer.
– Pelgrimstarter € 12,50
Drie coquilles, oftewel: de Sint Jacobsschelp, met beurre noisette, kokos, pistache crumble en gefrituurde salie.
– Kalfscarpaccio € 11,50
Met Noordzeekrab, wasabi mayo, zeekraal en gepofte kappertjes.
– Kalfscarpaccio € 11,50
Met Noordzeekrab, wasabi mayo, zeekraal en gepofte kappertjes.
– Broedertrouw € 12,50
Onze klassiek gebakken lever. Met een crème van spek, paddenstoelen duxelles, ui chutney en een bavroise van lever.
– Noordeling € 11,50
Gravad lax met lokale zilte kruiden. Komt met wasabi mayo en zoetzure groentes.
– Burrata € 12,50
Gevulde mozzarella met gegrilde groentes, brood crumble, huisgemaakte pruimenazijn.
– Broodplank € 6,50
Brood met huisgemaakte kruidenboter en aioli.
– Luxe broodplank € 8,50
Brood met huisgemaakte tapenade, Pulled Goose, aioli en huisgemaakte kruidenboter.
– Ons kindermenu
Huisgemaakte patat, Waddenmayo, keuze uit een miniburger of kipnuggets & appelmoes € 10
We serveren de vis met zelf gemaakte patat van Bildtse aardappelen.
– Vangst van de dag € variabel
Dagelijks verse vis, vraag naar de mogelijkheden! Met groentes van dit seizoen en bijpassende saus.
– Ouderwets lekkere sliptong € variabel
Sliptongen waarvoor je terugkomt! Met zeewiersalade, citroen en groentes van dit seizoen.
✍ Noordzeekwartet € 42
Royale vangst van kabeljauw, coquilles, Gravad lax en een saus van gerookte paling.
– Ouwedykster pie € 21,50
Aardappelpie met wortel, lamsoor, zeekraal en beurre blanc van zeewier en gember.
– Bildtse curry € 19,50
Onze zoetpittige vegan curry. Lekker veel lokale groenten, met ook pruimen, linzen en kikkererwten!
– Biefstuk Sint Jabik € 25,50
200 gram biefstuk van lokale, op Schotse wijze bereid, Black Angus runderen. Met Amelander hollandaisesaus en seizoensgroenten.
– Kalfswang €
Gestoofde kalfswang in eigen jus, met aardappelpuree en seizoensgroenten.
– Waddenburger € 17
Burger van Waddenrund met een lokale kaas. Met verse sla, tomaat, komkommer en ui. Afgemaakt met smokey BBQ-saus.
✍️ Friezinnburger € 18,50
Burger van Waddenrund met Pulled Goose, met een lokale kaas en smokey BBQ-saus. Met verse sla, tomaat, komkommer en ui.
– Eerlijk vlees burger € 18,50
Burger van Waddenrund met gerijpte varkensham uit Zuid-Fryslân en kaas op een Waldkornbol.
– Vegaburger € 17
Een écht (h)eerlijke vegaburger met vijgencompote en Waddenmayo op een Brioche bol.
– Visburger € 18,50
Een dubbele visburger met wasabi mayo en zeewiersalade op een Italiaanse bol.
Geserveerd met getoast brood en boter.
– Vraag naar de mogelijkheden
– Iisberch € 8,50
Heel veel ijs! Een trio van manderijn, watermeloen en Black Hawaii (ananas-kokos).
– Swarte Anne € 12,50
Dessert van blauwe bes en donkere chocolade, zwarte peper en ijs van crème fraîche.
– Banarama € 10,50
Dessert van banaan met beurre noisette en huisgemaakt vanille ijs met walnoot en caramelsaus.
– Australian € 10,50
Dessert van rabarber, witte chocolade mousse en macadamia noten en huisgemaakt vanille ijs.
– Kaasplankje € 10,50
Selectie van vijf heerlijke streekkazen. Op een ruim opgemaakt plankje.