VAN WADDENZEE TOT ATLANTISCHE OCEAAN

Zeker, je kunt overal starten met een wandeltocht naar Santiago de Compostela in Spanje. Maar op een steenworp van de herberg start een vernuftig pelgrimspad. Met alles er op en er aan. En dat is voor steeds meer mensen een bucketlistding. En waarom niet dichtbij beginnen, met het Jabikspaad?

Vraag gerust naar de mogelijkheden, we helpen wandelaars met veel liefde!

ACHTERGROND

In Sint Jacobiparochie (4 km van The Friezinn) stempel je af en ga je aan de wandel. Daarna kun je onderweg een kaart vullen met bewijslast dat je hier en daar even stil stond. Denk aan oude herbergjes, middeleeuwse kerkjes, infopunten bij natuurparken maar ook bij locals. Je hebt stickers met waddenschelpen in blauw en geel die de route aanwijzen.

OFFICIELE ROUTE

De Friese camino (echte naam: Jabikspaad) is 150 km en finisht in Hasselt, net boven Zwolle. Hierna blijf je op de officiële route naar Santiago de Compostela. Meer hierover via de officiële site.

Jabikspaad Friesland

VAN ZEE TOT ZEE

Voor wie er in gelooft: de legende wil dat keizer Karel de Grote (768-814) ooit een droom opschreef die ging over een sliert van sterren tussen Friesland en Galicië. Deze ‘van zee tot zeeroute’ zou dan perfect te volgens zijn voor pelgrims. Net als moslims die ook navigeren op sterren op weg naar Mekka.

OPGETILD

Wandelen is de afgelopen 10 jaar in populariteit gegroeid. Daarom noemen sommigen het zelfs ‘actieve stiltebeleving’. Mocht je open staan voor de symboliek en ontdekkingen langs het Jabikspaad, dan wordt zo’n pelgrimage ook nog spiritueel. Maar heel eerlijk: al lopende door de natuur van meerdere nationale parken (zoals de Waddenzee) door romantische dorpjes en over stokoude paden doet je dan ook een beetje zweven.

PRAKTISCH

????: 150 km wandelen, 130 km fietsen, 365 dagen per jaar.
????: Gratis. Een routeboekje kost: € 20,- incl.
????: Informatie? reserveren@thefriezinn.nl
????: 1-100 personen.
????: Start: Groate Kerk, Oosteinde 1, SINT JACOBIPAROCHIE
????: Check even in onze agenda of het Pelgrimsinfo centrum open is (dat is nl. twee keer per maand open).

AANMELDEN

Friese Camino
Voorkeur Tijd