Het zijn lastige tijden. Met hoge kosten. Misschien kom je er niet aan toe om uit eten te gaan. Daarom gaan we iedere donderdag samen drie gangen eten. 

Waddenherberg The Friezinn nodigt je uit om aan te schuiven!

Eensgezinnd

We hebben in The Friezinn lange tafels klaar staan voor een drie gangendiner. Geef je even aan of je komt?

Lokaal & Lekker

Bij The Friezinn kiezen we voor lokale producten. Daarmee gaat de keuken aan de slag. Je eet dus op donderdag niet alleen lekker en voor een mooie prijs. Je eet ook gezond en gezellig!

Bijzondere data

Binnenkort:

31 maart 2023: Aanschuiven met Christa Akkerboom. Christa is pastor van de Protestantse Kerk in Harlingen. Volgende week is het Pasen en is The Passion van KRONCRV in Harlingen op witte donderdag. Maar wat is het verhaal dat past bij Witte Donderdag en waar gaat The Passion over? Precies een week van te voren praat Christa ons bij.

13 april 2023: Aanschuiven met Brenda van der Zee. Brenda woont op de Ouwedyk en heeft als beeldend kunstenaar atelier Land-Art. Het Wad is de inspiratie van Brenda, maar hoe werkt zij? Brenda schuift aan deze donderdag en neemt werk mee naar The Friezinn.

Vorige aanschuifavonden:

5 januari 2023: Aanschuiven met Reitsma’s Racingteam. Binnenkort gaat Sebastian Reitsma met zijn icespeedwaymotor racen in Zweden, op de grens van Lapland. De familie Reitsma woont hier om de hoek: genoeg reden om te vertellen wat hun plannen zijn!

2 februari 2023: Aanschuiven met de Molkerei. Alles over de wereld van geitenkaas (en natuurlijk proeven van de geitenkaas!). Lees alvast meer: https://demolkerei.nl/

9 februari 2023: Aanschuiven met Sonja van Dijk van Bildtse Bron. Sonja woont op de Oudebildtdijk en is holistisch energetisch therapeut. Hoe wordt je dat en wat betekent haar werk? Lees alvast meer: https://bildtsebron.nl/

23 februari: Aanschuiven met Annelies Hornstra. Annelies is misschien wel de eerste vrouwelijke bierbrouwster in Noord-Nederland! Ze maakt speciaal tulpenbier: Dutch tulip beer. Hierover komt Annelies vertellen, over de wereld van bier (en tulpen) proost! Bekijk haar filmpje.

9 maart: Aanschuiven met Sytse Keizer. Sytse is auteur en onderzoeker uit Ouwesyl. Hij weet alles van het ontstaan van ‘t Bildt en schreef hier over. Aan de hand van zijn verhaal leren we over hoe De Westhoek is ontstaan.

23 maart: Aanschuiven met Fries Blauw (Rikus Oswald). Rikus is eigenaar van de Harlinger Aardewerk & Tegelfabriek en vertelt over het ontstaan van het Fries Blauw, de majolicatechniek van aardewerk uit Harlingen. Over de geschiedenis, maar vooral ook over de grote opdrachten in het buitenland.

GEEF JE OP VOOR DONDERDAGMIDDAG 12:00 UUR

Eensgezinnd
Met hoeveel mensen kom je?