We vinden dat een herberg een plek is van ontmoeting en vrede! Je hoeft je niet voor te doen als een ander. Maar ook een plek waar onbekenden nieuwe vrienden kunnen worden. Misschien kom je er niet aan toe om uit eten te gaan. 

Waddenherberg The Friezinn nodigt je uit om aan te schuiven! Dit doen we per 1 november 2023 één keer per maand.

Eensgezinnd

We hebben in The Friezinn lange tafels klaar staan voor een driegangendiner. Daarnaast vragen we een lokale held(in) die komt vertellen over zijn/ haar werk, passie of hobby! Geef je even aan of je komt? Het driegangenmenu kost € 19,50 per persoon

Lokaal & Lekker

Bij The Friezinn kiezen we voor lokale producten. Daarmee gaat de keuken aan de slag. Je eet dus op donderdag niet alleen lekker en voor een mooie prijs. Je eet ook gezond. Onze leerlingen werken aan het menu: zo kunnen zijn het mooie vak van kok leren!

Programma 2023-2024

25 januari 2024: Aanschuiven met de Leeuwarder Courant
“Praalmetaal” is de Friese vertaling van ‘blingbling’. Al een paar jaar organiseren LC-journalisten Maria Del Grosso en Asing Walthaus de oproep voor nieuwe Friese woorden. ‘Nij Frysk Wurdboek’. Regelmartig reageren lezers met nieuwe taalvondsten. Het is een hele lijst geworden!

Op deze avond nemen we alle woorden van 2023 door en kiezen we het woord van het jaar! 

eerder:

23 november 2023: Aanschuiven met Sebastian Reitsma
Sebastian is ijsspeedway coureur en gaat komende winter op meerdere plekken in Europa het ijs op om te racen! Wat zijn de plannen en de verwachtingen? We horen het graag. Net als vorig jaar denken we dat de avond druk bezocht wordt.

GEEF JE OP VOOR 12:00 UUR VAN DE DAG:

Eensgezinnd
Met hoeveel mensen kom je?