Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Boomplantdag

16 March 2022 🕒 13:00 tot 23:30

Ja, het gaat dan echt gebeuren! We starten met de aanleg van een heuse busjescamping! Na de vele lockdowns kijken we vooruit. En richten we het veld achter The Friezinn in als een nachttuin waar 6 kleine camperbusjes kunnen overnachten. Denk aan: geen elektrisch licht, struiken en bomen, een kampvuur: maar vooral een heerlijke plek vol donkerte, sterren, zilte zeelucht en de warme herberg op loopafstand!

The Friezinn doet mee aan het project ‘Donkerte van de Wadden’ waarin op een duurzame en verantwoorde manier ondernemen in het gebied. Misschien weet je ook al dat we officieel ambassadeur zijn van Unesco Werelderfgoed de Waddenzee. Dat betekent dat we hier onze gasten bekender willen maken met niet alleen de schoonheid van de Wadden, maar tegelijkertijd ook de kwetsbaarheid.

Project ‘Donkerte van de Wadden’ is een samenwerking tussen de gemeente Waadhoeke, Fryske Mileufederaasje en de Waddenvereniging.

Op de landelijke boomplantdag op 16 maart a.s. gaan we de verschillende bomen en struiken planten in de tuin. En jij kan meedoen! Meld je aan via: herbergier@thefriezinn.nl en schuif later aan bij ons zilte diner in de nachttuin! Meer info volgt daarover.

Slim ecologisch
De planten die we planten, zijn passend bij de Waddenkust maar ook zo uitgekozen dat er tussen maart – november stuifmeel is voor (nacht) insecten. Goed voor vleermuizen en nachtvlinders. Met dank aan de leerlingen van het Nordwin College die de selectie deden. Én hovenier Freek Jacquet die ons begeleidt.

Details

Date:
16 March 2022
Time:
13:00 tot 23:30