Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Seltsum Berltsum: online avond stappen

13 February 2021 🕒 18:30 tot 14 February 2021 🕒 00:00

Op zaterdagavond 13 februari presenteert Waddenherberg The Friezinn in Westhoek een stream met verhalen en vooral muziek uit de tijd van discodorp Berltsum. Met name nu het in de coronacrisis niet mogelijk is om stap te gaan is dit een avond om oude tijden te laten herleven. Zo draait online de DJ van de toenmalige Hof van Holland: Liekele de Jong.

KLIK HIER VOOR DE STREAM

Live op Radio Eenhoorn, gratis inloggen via een stream

Vanaf 20:00 uur start de stream en vanaf 21:00 draait Liekele de Jong zijn set. Ondertussen is het mogelijk om via de telefoon berichten en oude foto’s te delen met andere kijkers van de stream.
Luisteraars van Radio Eenhoorn stemmen af op FM 107,5 en luisteren daar mee vanaf 20:00 uur.

Seltsum
Vanaf de jaren ’70 van de vorige eeuw trok Berltsum als dorp met de “Hof van Holland”, de “Monty”-bar en de bar-dancing “Sans Souci” ieder weekend duizenden bezoekers. De zaterdagavond waar je de hele week je geld voor opzij zette. Een unieke tijd, die met het oog op de gesloten nachthoreca met de coronamaatregelen nog meer bijzonder is geworden. Zo ontstond de naam: “Seltsum Berltsum”.

Verbouwing The Friezinn

Het idee van deze reünieavond ontstond tijdens de verbouwing van Waddenherberg The Friezinn. Met name vrijwilligers van boven de 35 jaar blikten regelmatig terug op de stapperstijd. Tijdens het klussen was er een playlist gemaakt met de muziek van ‘Berltsum’. Via de social media werd gevraagd wélke muziek er ontbrak en dat leverde vele reacties uit binnen- en buitenland op. Ook foto’s en herinneringen als de discovloer, optredens van de Havenzangers, veel soft-rockmuziek, stromende bierkranen en tot slot: André Hazes kwamen voorbij.

Willem Roersma
Voordat DJ Liekele draait blikken we terug met pionier Willem Roersma van de Monty Bar. Aan de hand van onder andere zijn verhalen en muziek warmen we op. Mensen thuis kunnen inloggen via een website. Berichten, foto’s, herinneringen zijn allemaal heel erg welkom. Via het thuisscherm kijk je mee en lees je berichten van medekijkers.

Inloggen kan vanaf 19:30 uur op zaterdag 13 februari op www.twitch.tv/thefriezinn en vanaf 20:00 uur op de ether FM 107,5.

 

Details

Start:
13 February 2021 🕒 18:30
End:
14 February 2021 🕒 00:00
Website:
http://www.twitch.tv/thefriezinn

Venue

The Friezinn
Oudebildtdijk 1226
Westhoek, Friesland 9075 NR Nederland
+ Google Map
Phone
0518 853725
View Venue Website