Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zomertentoonstelling Groate Kerk ‘Tentoonstelling in zwart-wit’

7 augustus 2021 🕒 13:00 tot 16:00

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

Een regelmatig terugkerende activiteit.

Langzaam ontvouwt zich weer de weg naar zomerse activiteiten. In de ‘Groate Kerk” te St Jacobiparochie is deze zomer het werk van veelzijdig kunstenaar en beeldenmaakster Ryt Kooistra te zien.

Na jaren als docente textiele vormgeving in het onderwijs te hebben gewerkt ontstond bij Ryt steeds meer de drang naar vrijheid om op zoek te gaan naar meer en ander voedsel voor haar creatieve geest. Ze stortte zich op het beeldhouwen in steen, maar dit materiaal bleek te weinig flexibel waardoor al snel de overstap naar klei werd gemaakt. “Hierin vond ik mijn passie. Niets heerlijker dan met m’n handen in de klei wroeten met als resultaat het verbeelden van allerlei verschillende objecten. Vaak zijn dat dieren, maar ook andersoortige vormen zie ik als een uitdaging om te doen. Tevens werk ik in opdracht!”

Behalve haar keramiekbeelden die zowel binnen als buiten kunnen laat Ryt op een andere manier haar veelzijdigheid zien en kan de toeschouwer genieten van haar pentekeningen in alle vormen en maten die met een uiterste precisie en veel geduld gemaakt worden. “Eigenlijk zijn het mijn watervaste en kleurechte pennen die het werk doen. Nooit heb ik een vooropgezet plan waar welke lijn komt. Mijn tekeningen groeien gaande weg het proces en worden ingelijst achter glas met een 2 of 3-dubbel passe partout.”

Naast deze tekeningen op het platte vlak tekent Ryt ook op ruimtelijke vormen. Hiervoor gebruikt ze allerlei modellen en maten potten.

Gegevens

Datum:
7 augustus 2021
Tijd:
13:00 tot 16:00
Site:
https://groatekerk.nl/tentoonstelling-in-zwart-wit/

Locatie

Groate Kerk
Oosteinde 1
Sint Jacobiparochie, Friesland 9097 KZ Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie