Als The Friezinn willen we een statement maken. Laten we alsjeblieft in de toekomst ook met contant geld kunnen blijven betalen!

Juist in een (post-covid) tijd waarin steeds meer pinautomaten verdwijnen.

De pinautomaten van banken dichtbij in Sint Annaparochie en Franeker verdwenen recent. En het is de vraag maar of de laatste automaat in de buitenlucht aan de Franeker Voorstraat terugkomt na dit voorval.

Ook is er een wetsvoorstel in de maak om contante betalingen vanaf € 3.000 te verbieden. Als bedrijf maken we maandelijks kosten om cash in te leveren, terwijl dit niet meer bij een gewone bank kan, maar tegenwoordig bij een boekhandel of een bouwmarkt.

Het lijkt wel of het betalen met briefjes en munten (moet?) verdwijnen. Maar het is een maatschappelijk belang dat er contact kan worden afgerekend. Laten we dat blijven doen.

Door te zeggen: ik betaal contant!
(gebruik gerust ons symbool hiernaast, download het & deel).

Wil je een reactie geven? Mail ons!


Omdat?

  1. Contant geld is niet te programmeren, niet te hacken
  2. Er gaat niets boven de vrijheid van een briefje van € 50 (of minder of meer) in je broekzak als je op stap gaat!
  3. Contant geld = anoniem boodschappen doen
  4. Om kinderen te leren om gaan met geld, door ze te leren rekenen met muntjes en briefjes.
  5. Om winkels en horeca transactiekosten te besparen, kleine ondernemers te steunen in plaats van de grote (automatiserings-) bedrijven.
  6. Om de baan van collega’s te behouden (denk aan de zelfscankassa’s en de qr-codes).
  7. Om meekijken van banken en overheden te voorkomen.
  8. Om contant geld te laten bestaan!

 

REACTIES VAN GASTEN

Zoooo eens! Contant geld houd z’n waarde, bij pinnen gaat er elke transactie een deel verloren. Ook ben ik van mening dat dit weer een extra maatregelen is om de burger te kunnen controleren en onder de politieke duim te houden. Ik ben voor contant geld!

Alie / Facebook

Helemaal mee eens. Ik deel m even!

Anneke / Facebook

Fantastisch doel alleen betreur ik dat het na Covid een bewustwording voor velen moet zijn.

Yolanda / Facebook
Helemaal mee eens. Ik laat de artikelen staan / liggen, wanneer ik niet contant kan betalen wanneer ik dat wil. Helaas zijn er ook restaurants die contanten weigeren. Volgens mij zijn contanten nog altijd een wettig betaalmiddel. Al zou ik met centen willen betalen, dan zou dat moeten kunnen vind ik persoonlijk. 💴
George / Facebook

Ben het helemaal met jullie eens, ik wordt soms als boos als ze van 50 euro niet terug hebben, en dan ook nog vragen of ik kan pinnen, sommige mensen hebben weekgeld en die kunnen niet altijd pinnen.

Lisanne / Facebook

Ben het helemaal met jullie eens, en blij dat jullie er op deze manier ook een punt van maken . Sta hier ook helemaal achter en betaal ook zoveel mogelijk contant.

Alie / Facebook

Een geweldig standpunt. Sta ik volledig achter! Bij een volgend integraal vertolkt album betaal ik jullie contant.

Petra / Facebook

Cash is King. Zonder cash zijn we overgeleverd aan de controle van de bank. En zonder internetverbinding kunnen we dan nergens een betaling doen. Bij mij kan iedereen contant blijven betalen, zo houden we zelf nog enigszins zeggenschap er ons eigen geld.

Paula / Facebook

Eens, contant moet blijven, én zonder kosten!

Anja / Facebook