NEBRASKA- BRUCE SPRINGSTEEN

26, 27 januari en 3 februari 2023

Iedere avond start om 18:00 uur (inloop). En is ongeveer rond 22:30 uur afgelopen.

Jan Jetze Brouwer (gitaar, mondharmonica), Folkert Rients Vellinga (zang) en Pieter H. de Boer (bas) pakken de bijzondere uitdaging op om als trio het album Nebraska van Bruce Springsteen te vertolken. Plaats & locatie: januari, op ‘t Bildt, zodat we qua gevoel en landschap heel dichtbij Nebraska komen deze wintermaand.

Nebraska uit 1982 is een donker, akoestisch folkalbum met een sterk verhalende toon zoals we die kennen van The Boss. Het album zit ingeklemd tussen hitplaten The River (1980) en Born In The USA (1984) maar wordt door kenners gezien als het beste wat Bruce Springsteen maakte!

Springsteen nam wat uiteindelijk Nebraska zou worden thuis op met een viersporenrecorder, met de intentie van een demo-opname voor een album met een volledige band. Deze versies met band werden ook opgenomen, maar Springsteen voelde dat er iets ontbrak, en uiteindelijk raakte hij ervan overtuigd dat zijn demo, die hij jarenlang in zijn achterzak had meegedragen, een spirituele kracht had die hij niet met zijn band kon heroproepen. De demo werd opgepoetst om zijn zesde album te worden!

DRIE GANGEN 

VOOR
Steak tartaar, vega: vegetarische tartaar

HOOFD
American Steak Nebraska style, vega: Pumpkin Pie Nebraska Style

NA
Cinnamon rol & pompoenijs.

De kosten zijn € 49,- per persoon.
Exclusief drankjes.

RESERVEER VOOR DEZE WESTHOEK SESSIONS

Westhoek Sessions - Nebraska
Voor welke avond wil je reserveren?

* = Deze velden zijn verplicht

TRACKLIST NEBRASKA

De tracklist van het album ziet er als volgt uit:

Kant A
1. “Nebraska” 4:32
2. “Atlantic City” 4:00
3. “Mansion on the Hill” 4:08
4. “Johnny 99” 3:44
5. “Highway Patrolman” 5:40
6. “State Trooper” 3:17

Kant B
No. Title Length
7. “Used Cars” 3:11
8. “Open All Night” 2:58
9. “My Father’s House” 5:07
10. “Reason to Believe” 4:11

BETEKENIS VAN HET ALBUM

De nummers op Nebraska gaan over gewone, ongelukkige arbeiderspersonages die voor een uitdaging of een keerpunt in hun leven staan.

De nummers gaan ook in op buitenstaanders, criminelen en massamoordenaars met weinig hoop voor de toekomst – of helemaal geen toekomst – zoals in het titelnummer ‘Nebraska’ waar de hoofdpersoon ter dood wordt veroordeeld in de elektrische stoel.

In tegenstelling tot eerdere albums, die vaak energie, jeugd, optimisme en vreugde uitstralen, zijn de vocale tonen van Nebraska plechtig, met momenten van gratie en verlossing in de teksten.