Bij The Friezinn willen we je als gast van de herberg een beetje dat buitenland gevoel geven. Niet ver van (t)huis!

Onze keuken maakt gebruik van het rijke akkerland aan de Waddenzee. Waar groenten, vis, gevogelte en vlees groeien en rijpen in de schone zeelucht. Het land en de zee van de eindeloze vergezichten is voor veel mensen al een beetje buitenland. Lees hier ons menu.

The Friezinn Menu

The Friezinn Westhoek

 

ONZE INN-SPIRATIE

De vele reizen binnen en buiten Europa. Onze werkplekken in de horeca van Australië en Nieuw-Zeeland. Robuuste, stoere plekken die tegelijk warm en authentiek zijn. Dichtbij de natuur. Waar de mensen ‘met de seizoenen mee’ eten. Waar biologisch al heel lang lógisch is. En waar niet over begrippen als groen, duurzaam en circulair wordt gesproken, maar toegepast. Júist in Noordwest-Friesland kunnen we dat ook.

The Friezinn Westhoek

DE NIEUWE NEDERLANDSE KEUKEN

Zonder het helemaal door te voeren werken we als team vanuit het idee van Dutch Cuisine. Ook wel: De Nieuwe Nederlandse keuken genoemd.

De producten waar we mee werken zijn duurzaam, diervriendelijk, gezond en eigentijds. Verse groenten spelen de hoofdrol. Vlees wordt vaak als garnituur gebruikt. Samengevat: ons eten en drinken is gezond, lokaal en vers. En omdat we een herberg zijn in Friesland: er is genoég!

De vijf principes van Dutch Cuisine zijn:

  1. Eetcultuur (binnenlandse productie)
  2. Gezondheid
  3. Geen gif
  4. Eerlijke keuken (lokale en juiste herkomst)
  5. Waarde (de beste producten, voor een lekkere en eerlijke keuken)

Dutch Cuisine Friesland

Dutch Cuisine Friesland

WAT WE BELOVEN ALS FRIEZINN

We willen je als gast maar wat graag (opnieuw) bewust maken van essentiële kenmerken van het leven zoals cultuur, natuur, originaliteit en oprechte ontmoetingen. Dat vinden we belangrijk als houvast in een snel veranderende wereld. Ons gastheerschap vullen we dan ook aan met: lokale en traditionele muzieksessies, speciaal bieren, Sunday Roasts, lieve cultuurmomentjes en verrassende arrangementen.

We hebben zinn in jou!