HAAL GEROOKTE VIS & GANS

Wild Things Are Happening!

Op zaterdag 23 september 2023 starten we weer met de Smokinn’ Saturdays. Zaterdag = rookdag. We roken paling en gans op het terras. Voor de liefhebbers: vooraf reserveren is een must.

Pond paling: € 21 (prijs per gewicht van de paling)

Gerookte gans: prijs per gewicht (ongeveer € 8-10 per borst) als de gans voorradig is!

Smoninn Saturdays

RESERVEREN – BESTELLEN

Smokinn Saturday
Meerkeuze

* = Deze velden zijn verplicht

ZOET – ZOUT – ZOET

De paling is een trekvis die van zoet naar zout en terug naar zoet water trekt. Dankzij steeds meer openingen in de Friese dijken kan de paling intrekken. Lang was een dijk, gemaal of sluis een obstakel. Inmiddels openen zich steeds meer plekken in de dijk waardoor de vis kan reizigen, zoals in onze buurt:

In één leven reist de paling zo’n 15.000 km, van onder andere Friese wateren naar de Sargossazee bij de Bermuda eilanden. De paling die we vangen komt uit het Slotermeer en voldoet aan de eisen die aan Friese beroepsvissers worden gesteld.

Vissers Westhoek

GANZENTREK

De grauwe gans (Fries: skiere goes) strijkt in grote mate neer in Fryslân. Jagers mogen de populatie wilde dieren beheren. Zo mag de grauwe gans zowel in de zomer als in de winter worden geschoten.

In de winter mogen ook brand gans (Fries: paugoes) en kol gans (Fries: blesgoes) worden bejaagd, Bij The Friezinn maken we er onder andere Pulled Goose, droge worst en bitterballen van.