Op zondag 10 december dompelen we ons in Kerstsferen! We nodigen uit om samen snert te eten tijdens twee muzikale hoogtepunten!

Er is geen entree, nou ja….. een kop snert dan!

OVER CLARION

Het Clarion-ensemble is ontstaan toen een aantal leden als jonge kind op de muziekschool van Alphen aan den Rijn klarinetles kregen en elkaar muzikaal leerde kennen door het samenspelen in een klarinetensemble. 

Clarion speelt deze middag van 13.00 – 13.45 en 14.15 – 14.45

De klarinet is een houten blaasinstrumenten met een enorm bereik. Het beschikt over drie klankregisters waarvan het Clarion-register het middelste is. Door deze diversiteit aan klankkleuren is de klarinet een instrument met veel mogelijkheden; het heeft een warme diepe geluid maar kan ook schrille, luchtige melodieën voorbrengen. De directheid van het instrument in combinatie met een grote rijkheid aan dynamiek, maakt dat het samenspel van meerdere klarinetten een uniek kleuren palet biedt waarbij expressie en uiting van gevoel belangrijk is en beleeft kan worden.

De bezetting van het Clarion kan wisselen, het nivo is hoog. De muzikanten zijn vergevorderde amateurs die onder leiding van professional Ingrid Slangen zeer uiteenlopende muziek instuderen, variërend van Handel, Mozart en Kurt Weill tot Piazolla, Gershwin en vele anderen.

Voorop staat het plezier hebben in het samen muziek maken, waarvan we op deze middag gaan genieten in De Westhoek!

OVER DE REWI’S

Later op de middag spelen ‘De Rewi’s ( Rennie Botma en Wiemer van der Ploeg) in The Friezinn. Het wordt een hartverwarmende kerstmiddag met liedjes in het Bildt, Engels en Nederlands. We hebben de kerststemming er al in, de kachel is aan en we serveren nog steeds de heerlijke zelfgemaakte erwtensoep.

De Rewi’s spelen vanaf 15:30 uur.