Op vrijdag 24 februari doen we een heuse tasting: een whisky proeverij in The Friezinn! We zijn trots dat kenner John Zandberg van Whisky on Wheels langs komt! Natuurlijk serveert onze keuken bij de whiskys een bijpassend en huisgemaakt hapje. We drinken 5 verschillende whiskys.

Kosten p.p. € 35 Tijd: 20:30 – 23:00 (of later!) 

DE TASTING

Tijdens deze avond word je meegenomen in de wonderlijke wereld van whisky. We staan stil bij de geschiedenis en de productie van dit prachtige product. Maar natuurlijk komen ook mooie anekdotes en wetenswaardigheden aan bod. Iedere proeverij bestaat uit vijf verschillende whisky’s. Van iedere whisky drinken we een dram van 2 cl.

GEEF JE OP VOOR DEZE ‘TASTING’

Whisky proeverij 24 februari
Met hoeveel kom je?

WIE IS JOHN?

John Zandbergen is een ultieme whiskygenieter uit het Overijsselse Vriezenveen. En begeleidt sinds 2019 speciale whiskyreizen, inmiddels staat de teller van John op 20 Schotse bezochte distilleerderijen.

Tussendoor bezoekt hij ook in Nederland distilleerderijen. Voldoende input dus voor mooie wetenswaardigheden, quotes en anekdotes!

Naast de geneugten van whisky is John ook enthousiast Harley Davidsonberijder. Daarom is de naam voor de proeverijen: Whisky on Wheels!

Met dank aan Meinte Terpstra van MT Bikes & Parts van Oudebildtdijk 1198 kwamen wij bij The Friezinn in contact met John.

En dat is de verbinding met whisky: Zowel Harley Davidsonmotoren als whiskys zijn: een way of life!